Maisto pH matuoklis PCE 228M yra labai paprastas naudoti rankinis pH matavimo prietaisas. pH matuoklyje pH reikšmę ir temperatūrą galima nuskaityti per didelį LCD ekraną arba išsaugoti SD kortelėje („Excel“ faile). Kita galimybė yra perdavimas per RS-232 sąsają tiesiai iš maisto pH matuoklio į kompiuterį. Tam kaip priedą mes siūlome pasirinktinę programinę įrangą ir atitinkamą RS-232 sąsajos kabelį.
Temperatūros kompensacija vykdoma rankiniu būdu arba automatiškai per pridedamą nerūdijančio plieno temperatūros jutiklį. Visa tai leidžia greitai ir patikimai išmatuoti visų maisto produktų pH, pvz. dešra, mėsa ir sūris. Matuoklis turi trijų taškų kalibravimą, kuris atliekamas automatiškai. PH matuoklis veikia su baterijomis (pridedamos 6 x 1,5 V baterijos).
Šiuolaikinį pasaulį apibūdina stipri konkurencija tarp gamintojų ir pardavėjų. Be to, norint pateikti produktą į rinką, reikia laikytis vis griežtesnių valstybinių organizacijų ir institucijų reikalavimų ir normų. Maisto produktų ir gėrimų kokybė yra nepaprastai svarbi, nes ji susijusi su daugybės žmonių sauga ir sveikata, o tik kelios klaidos ir neatitikimai gaminant gali sukelti rimtų pasekmių, pradedant tiesiog blogu skoniu ar trumpu laikymo laikotarpiu, baigiant bakterijomis infekcijos ir apsinuodijimais. Visi šie galimi veiksniai lemia reputacijos praradimą ir rimtas finansines išlaidas. Šiais laikais pagamintų produktų kokybę lengva stebėti ir pritaikyti tinkamą matavimo įrangą, pavyzdžiui, maisto pH matuoklį.
Svarbus dalykas yra tai, kad matuoklis turėtų būti naudojamas visuose gamybos etapuose, net atliekant matavimus žaliavoje. pH matuoklis leidžia tiksliai stebėti mažiausius produkto pH pokyčius fermentacijos, virimo, kaitinimo, maišymo su priedais ir kitais ingredientais metu ir tt. Visi maisto produktai, kurių pH yra žemas, priklauso rūgštingiems produktams. Jei kai kuriems konservuotiems produktams ar padažams reikia daugiau rūgšties, pH lygis juose tikslingai sumažinamas, kad būtų sukurta reikalinga rūgšti terpė.
Biocheminiai procesai vyksta gaminant ir sandėliuojant maisto produktus. Šiems procesams valdyti gali būti naudojama pH vertė arba vandenilio jonų koncentracija. Nėra vienos konkrečios vidutinės vertės, kuri būtų taikoma visiems produktams. Alus (4–5), vynas (2,7–3,8), sūris (4,6–6,8), mėsa, sultys ir tt – kiekvienai maisto kategorijai yra nustatyti pageidaujamų pH verčių intervalai.
Prietaiso privalumai
optimalus kainos ir kokybės santykis
SD kortelė (1 … 16 GB)
duomenys saugomi „Excel“ formatu SD kortelėje
RS-232 sąsaja duomenų perdavimui
matuoja pH ir temperatūrą
didelis tikslumas
senkančios baterijos indikatorius
didelis LCD ekranas
reguliuojamas matavimo greitis
paprasta naudoti
tvirtas korpusas
automatinis kalibravimas
rankinis arba automatinis, temperatūros kompensacija
BNC jungtis
Komplekto sudėtis: maisto pH matuoklis PCE 228M, elektrodas CPC OSH-12-01, SD atminties kortelė, temperatūros jutiklis, baterijos, naudojimo instrukcija.