Skaitmeninis refraktometras PCE DRB 2 Sugars

459.68 su PVM

Nemokamai atsiimkite Vilniuje, Švitrigailos g. 11F. Apie paruoštą prekę atsiėmimui Jus visada informuosime telefonu arba el. paštu.
Produkto kodas: PCE-DRB 2 Kategorijos: , Žymos: , , , , ,

Skaitmeninis refraktometras PCE DRB 2 Sugars, naudojamas dekstrano, fruktozės, gliukozės, laktozės ir maltozės kiekiui (%) skysčiuose nustatyti. Šis IP65 klasės skaitmeninis refraktometras turi automatinio temperatūros kompensavimo (ATC) funkciją nuo +10 … +40 °C, taip pat didelis, lengvai įskaitomas LCD ekranas, kuriame rodoma išmatuota vertė ir temperatūra.

Daugiau informacijos apie refraktometrą

Refraktometras yra daugiafunkcinis prietaisas, kuriuo matuojant lūžio rodiklį galima nustatyti įvairius parametrus, ypač cukraus kiekį įvairiuose skysčiuose. Fruktozės kiekis yra vienas iš parametrų, kartu su sacharoze, gliukoze, invertuotuoju cukrumi, kuriuos refraktometras išmatuoja per kelias sekundes ir labai tiksliai. Žinant fruktozės kiekį, galima daryti išvadas apie produktų, pavyzdžiui, įvairių rūšių vaisių, kokybę ir sunokimą. Dabar optimalų derliaus nuėmimo laiką galima nustatyti ne tik atliekant optinę analizę ir degustaciją, bet ir naudojant fruktozės refraktometrą. Fruktozės kiekis vaisiuose keičiasi priklausomai nuo laiko, todėl svarbu nustatyti geriausią laiką, kai vaisiuose yra optimalus fruktozės kiekis, kad ne tik vartotojams būtų tiekiami geriausi vaisiai, bet ir būtų galima gauti geriausią medžiagą sultims ir uogienėms gaminti.

Natūralios būklės fruktozės daugiausia yra augaluose ir vaisiuose, o pramonėje fruktozė gaunama iš tam tikrų augalų ir yra veikiama kalkių. Dėl savo savybių ji nenaudojama konditerijos pramonėje kaip grynas produktas, bet yra invertuotojo cukraus dalis; veikiama temperatūros ji daug greičiau suyra ir daug geriau tirpsta vandenyje nei kitos medžiagos (cukrus, gliukozė).

Gamintojams labai svarbu žinoti fruktozės kiekį žaliavoje, kad jie galėtų aiškiai nustatyti, kokiomis sąlygomis gamybos procesas bus veiksmingiausias ir kaip reaguos konkretus fruktozės kiekis. Fruktozės vertė, esanti vaisiuose derliaus nuėmimo metu, lengvai nustatoma skaitmeniniu fruktozės refraktometru, suteikia gamintojams svarbios informacijos, kuri padeda jiems sureguliuoti cukraus ir kitų priedų kiekį, reikalingą džemams, želė, sultims ir kitiems saldiems produktams, kurių sudėtyje yra tam tikras kiekis vaisių, gaminti. Jis taip pat parodo, kokios turėtų būti optimalios laikymo sąlygos ir koks gali būti laikymo laikas, atsižvelgiant į vaisių sunokimo lygį. Vaisius, daržoves ir uogas galima tirti fruktozės refraktometru, o visas matavimas trunka vos kelias sekundes.

Naudojimas

Fruktozės refraktometras naudojamas ne tik maisto perdirbimo gamyklose, bet ir lauke, prieš derliaus nuėmimą ir derliaus nuėmimo metu. Jį gali naudoti tiekėjas, prieš paruošdamas vaisių partiją transportavimui, kad įsitikintų produkto kokybe, taip pat pirkėjas turguje, norintis išsirinkti geriausius produktus, atitinkančius jo reikalavimus. Fruktozės refraktometru paprasta naudotis, jam nereikia specialaus mokymo ir žinių. Pagrindinis reikalavimas prietaisui – jis turi būti švarus, apsaugotas nuo smūgių ir neigiamo poveikio bei laiku sukalibruotas. Fruktozės refraktometro naudojimas yra vienas iš žingsnių siekiant gauti ir pagaminti geriausios kokybės produktą – šviežius vaisius, sultis, vaisių turinčius produktus ar uogienes.

Privalumai

Matavimo parametrai: dekstranas, fruktozė, gliukozė, laktozė, maltozė, temperatūra
Automatinis temperatūros kompensavimas (ATC) nuo +10 … +40 °C / +50 … +104 °F
Rankinis ir nešiojamasis
Patogus 3 mygtukų valdymas
Greiti ir tikslūs matavimo rezultatai per maždaug 1 sek.
ABS plastiko korpusas su IP65 apsaugos nuo vandens ir dulkių klase
Didelis, lengvai įskaitomas skaitmeninis LCD ekranas rodo išmatuotą vertę ir temperatūrą
Vidutinės vertės funkcija tą patį mėginį matuoja 15 kartų ir rodo vidutinę vertę
Nerūdijančio plieno žiedas ant mėginio duobutės apsaugo stiklinę prizmę nuo pažeidimų
Vidinis šviesos šaltinis, užtikrinantis didesnį tikslumą
Nedidelis skysčio mėginys – vos 4-5 lašai
Lengvas kalibravimas naudojant distiliuotą vandenį
Akumuliatorių taupantis automatinis išsijungimas po 1 min. neveikimo

Komplekto sudėtis: skaitmeninis refraktometras PCE DRB 2 Sugars, pipetė, prizmės dangtelis, 1,5 V AAA baterija, naudotojo vadovas, nešiojimo dėklas.

Temperatūros kompensacija automatinis +10 … +40 °C / +50 … +104 °F
Matavimo greitis kad. 1 sekundė.
Mėginio dydis 4 … 5 lašai skysčio
Pavyzdinė plokštelė nerūdijančio plieno žiedas su stikline prizme
Būstas ABS, IP 65
Baterija 1 x 1,5 V AAA
Automatinis išjungimas po 1 min. matavimo pertrauka
Apsauga IP 65
Matmenys 121 x 58 x 25 mm / 4,76 x 2,28 x 0,98 colio
Svoris 90 g / 0,2 svaro be akumuliatoriaus
Matavimo diapazonas
Dekstranas 0 … 10.6 %
Fruktozė 0 … 68.9 %
Gliukozė 0 … 59.9 %
Laktozė 0 … 16.5 %
Maltozė 0 … 15.6 %
Lūžio rodiklis 1 3330 … 1 5177 nD
Temperatūra 0 … 40 °C / +32 … +104 °F
Rezoliucija
Dekstranas 0.1 %
Fruktozė 0.1 %
Gliukozė 0.1 %
Laktozė 0.1 %
Maltozė 0.1 %
Lūžio rodiklis 0,0003 nD
Temperatūra 0,1 °C
Tikslumas
Dekstranas 0.2 %
Fruktozė 0.2 %
Gliukozė 0.2 %
Laktozė 0.2 %
Maltozė 0.2 %
Lūžio rodiklis 0,0003 nD
Temperatūra 0,5 °C

Jums taip pat gali patikti…

Pirkinių krepšelis
Skaitmeninis refraktometras PCE DRB 2 SugarsSkaitmeninis refraktometras PCE DRB 2 Sugars
459.68 su PVM
Scroll to Top