Gėrimų ir pieno produktų pH matuoklis PCE 228LIQ yra labai lengvai naudojamas rankinis instrumentas, kurio pH / mV / ° C / ° F. PH vertę ir temperatūrą galima saugoti SD kortelėje („Excel“ faile) arba perduoti į kompiuterį per RS-232 sąsają. Tam kaip priedą pasirinktinai siūlome programinę įrangą ir tinkamą RS-232 sąsajos kabelį. Temperatūros kompensavimas rankiniu būdu arba automatinis per tiekiamą temperatūros jutiklį.
Visa tai leidžia greitai ir patikimai išmatuoti pH. Gėrimų pH matuoklis turi trijų taškų kalibravimą, kuris atliekamas automatiškai. Jį galima nustatyti naudojant kombinuotą matuoklį, pH, temperatūrą arba REDOX potencialą (ORP). Tačiau pastariesiems matavimo parametrams taip pat reikia užsisakyti REDOX elektrodą. Čia mes rekomenduojame ORP elektrodą ORP 14. Gėrimų pH matuoklis veikia su baterijomis.
Šiandien rinkoje esanti absoliučiai skirtingų gėrimų įvairovė yra didžiulė. Kokios yra pagrindinės priemonės atkreipti klientų dėmesį? Žinoma, kadangi vis daugiau žmonių siekia sveikų ir geros kokybės produktų – „kokybė“ užima vieną iš aukščiausių pozicijų. Gamintojai turi galvoti ne tik apie naujo produkto išleidimą, bet ir apie savo reputacijos išsaugojimą, todėl nuolatinė gamybos proceso kontrolė ir nuolatinė stebėsena yra nepaprastai svarbios!
Iš reklamos mes visi žinome apie pH vertės svarbą, kai kalbama apie vandenį, odą, muilą ir kt. Įdomus faktas yra tai, kad pH vaidina nepaprastai svarbų vaidmenį ir gėrimų gamyboje. Kadangi pH vertė yra labai geras to, kas vyksta medžiagoje, rodiklis: ar ji tampa rūgštesnė, ar šarminė, ar reikiami fermentai yra pakankamai aktyvūs, kad vyktų alaus gaminimo procesas, ar pieno produktai greičiausiai išsaugos jų kokybę. Šiuolaikinių skaitiklių pranašumas yra tas, kad juos galima naudoti tinkle, o tai reiškia, kad jie leidžia stebėti procesą iki išpilstymo momento. Prietaisams keliami labai aukšti reikalavimai (higieniniai, atsparumas temperatūrai, kalibravimas, apsauga nuo IP, atsparumas užteršimui maisto dalelėmis, matavimų patikimumas), kurie padeda sumažinti ir pašalinti klaidas matavimo proceso metu.
Išlaikyti teisingą kiekvienos rūšies gėrimų rūšių pH lygį galima naudojant šiuolaikinius pH matavimo prietaisus. Taip pat svarbu laikytis oficialiuose standartuose nustatytų reikalavimų, atsižvelgti į visus komponentus ir ingredientus, kuriuos sudaro gėrimas, ir atkreipti dėmesį į procesus, vykstančius produkte jo gaminimo metu. Kiekvienas produktas turi savo skonį ir tinkamumo laiką. Pvz., Geriamojo vandens pH yra tam tikras, kuris laikomas pageidautinu (nuo 6 iki 8,5). Pavyzdžiui, pienas visada tikrinamas kaip gaunamas produktas, nes jis turėtų būti šviežias, o jo pH atitinkamai keičiamas, atsižvelgiant į tai, kokiam produktui jis naudojamas. Kai yra keletas ingredientų, visų jų pH lygis turėtų būti stebimas. Alaus, vyno, jogurto, pieno produktų gamyba susijusi su biologiniais procesais, kai dalyvauja mielės ar specialūs fermentai. pH čia vaidina lemiamą vaidmenį, nes jo nukrypimas nuo pageidaujamos vertės pablogina kokybę ir dėl to įmonė gali patirti didelių nuostolių.
Prietaiso privalumai
Optimalus kainos ir kokybės santykis
SD kortelės atmintis (1 … 16 GB)
Duomenys išsaugomi tiesiogiai kaip „Excel“ failas SD kortelėje
RS-232 sąsaja duomenų perdavimui internetu
Matuoja pH, ORP ir pH. temperatūra
Didelis tikslumas
Didelis skystųjų kristalų ekranas
Tvirtas korpusas
Automatinis kalibravimas
Rankinis arba automatinis temperatūros kompensavimas
BNC jungtis
Tinka matuoti laboratorijoje
Papildomas REDOX elektrodas
Reguliuojamas matavimo greitis
Komplekto sudėtis: gėrimų ir pieno produktų pH matuoklis PCE 228LIQPCE-PH-LIQ, pH elektrodas PCE PH LIQ, SD atminties kortelė (2 GB), temperatūros jutiklis, baterijos, naudojimo vadovas.