Aliejaus kokybės matavimo prietaisai
Showing all 5 resultsSorted by latest
Prekių kategorijoje aliejaus kokybės matavimo prietaisai rasite aliejaus kokybės matuoklius.
Aliejaus kokybės matavimo prietaisai
Kepimo aliejaus kokybės matuokliai yra prietaisai, skirti matuoti kepimo aliejaus kokybę. Jie naudojami įvairiose srityse, įskaitant restoranus, maisto pramonę ir namų ūkius.
Traškučiai, skrudinta vištiena ar spurgos: keptas maistas ir yra populiarus visame pasaulyje. Tačiau norint užtikrinti, kad kepti patiekalai būtų tinkami vartojimui, reikia reguliariai atlikti kepimo aliejaus testą. Tai vienintelis būdas užtikrinti, kad aliejus vis dar yra kokybiškas, o kepto produkto kokybė yra nepriekaištinga.
Kepimo aliejaus matavimo prietaisas Testo 270 šią užduotį atlieka taip pat greitai, kaip ir tiksliai. Norėdami tai padaryti, jis matuoja vadinamąjį bendro polinių medžiagų (TPM) komponentą aliejuje. TPM atsiranda kepant ir yra patikimas aliejaus kokybės rodiklis.
Kai tik kepimo aliejus įkaitinamas pirmą kartą, jo tarnavimo laikas yra ribotas. Tačiau kas vyksta per visą kepimo aliejaus naudojimo laiką ir kaip tai veikia ruošiamą maistą?
Nesvarbu, ar jie pagaminti iš augalų, ar iš gyvūnų, visi mūsų aliejai, riebalai ir sutrinti riebalai susideda iš glicerido molekulės ir trijų riebalų rūgščių – dažniau vadinamų trigliceridais. Kai aliejus įkaitinamas ir į jį įdedama pirmojo maisto produkto, trigliceridai pradeda skaidytis. Šios riebalų rūgštys atsiskiria ir lieka kaip laisvosios riebalų rūgštys, o šalutinių produktų, tokių kaip aldehidai ar ketonai, padaugėja. Šie šalutiniai produktai siejami su terminu “bendros polinės medžiagos” arba trumpiau TPM.
Dėl šių pokyčių ir aliejaus restruktūrizacijos padidėja poliariškumas, kurio kiekį matuoja aliejaus testeriai, norėdami nustatyti riebalų skilimo greitį.
TPM kiekis
Paruošto maisto kokybė šiek tiek panaudotame aliejuje yra geresnė nei šviežiame aliejuje. Kai maistas verdamas aliejuje, jame esantis vanduo įkaista ir išsiskiria į aliejų garų pavidalu. Šie garai apsupa ir apsaugo maistą nuo sudegimo, kol jis dar nėra iškepęs. Nuo TPM lygio priklauso, kokiu greičiu vanduo iš maisto produktų patenka į aliejų. Aliejus, kuriame yra mažesnis TPM kiekis, sugeria vandenį per ilgesnį laiką. Esant didesniam TPM kiekiui ir laisvesnei molekulių grandinei, vanduo išgaruoja daug lengviau, todėl produktas tampa tamsesnis ir traškesnis. Kadangi paprastai pageidaujama, kad maisto produktas būtų traškesnis, didesnis TPM kiekis gali būti laikomas geru dalyku.
Optimalus TPM lygis pasiekiamas maždaug įpusėjus kepimo aliejaus gyvavimo laikui. Esant tokiam lygiui, poliarinių medžiagų santykis yra idealus. Ši ideali aliejaus būsena yra tik laikina ir sudaro tik dalį viso aliejaus gyvavimo laiko. Aliejaus tarnavimo laiką galima prailginti naudojant mikrofiltracijos sistemą, kuri užtikrina pageidaujamą TPM lygį aliejuje ilgesnį laiką.
Taigi kodėl visa tai svarbu?
Norint užtikrinti kokybišką maistą, alyva taip pat turi būti kokybiška ir turėti optimalų TPM kiekį. Norint patikrinti, ar kepimo aliejaus kokybė vis dar gera, nepakanka vizualiai ar kvapo patikrinimo, tačiau ją galima išmatuoti naudojant kepimo aliejaus testerį, pavyzdžiui, Testo 270.
Restoranų tinklams, naudojantiems kepimo aliejaus matuoklį Testo 270, tereikia pakeisti kepimo aliejų, kai pasiekiamos kritinės TPM vertės. Taip jiems nereikia keisti kepimo aliejaus dažniau, nei būtina, todėl jie taip pat gali pasinaudoti su tuo susijusiomis sutaupytomis lėšomis.